18. feb, 2013

Første jaktprøvehelg avviklet

I helgen ble Vesterålsprøven vinter 2013 avviklet på Andøya med Nordmela samfunnshus som hovedkvarter. Vi har begge vært i prøveledelsen og hatt en meget hektisk men trivelig helg sammen med kjente og ikke fullt så kjente likesinnede. Masse trivelige folk. Fuglen var stedvis lite samarbeidsvillig, og det var også tungt føre for både hunder og førere. Premieringsgraden ble følgelig deretter.

Azza og Slisch var påmeldt i VK men lyktes ikke helt i helgen. Slisch kom til finalen men hadde ikke dagen sin, det var det derimot flere andre som hadde, og vi gratulerer samtlige premierte etter helgens jaktprøveavvikling på Andøya (les mer om prøven og premier her).

Det ble desto større opptur for oss i dag. Mor har tatt igjen for egne forsømte hunder og vært på skitur med Alex II i nydelig vintervær  – og det skulle vise seg å bli litt av en skitur. Valpen hadde ikke mindre enn fire(!) fuglearbeider på turen. Tre uten røys (på fugl i dokk) og ett med to raske avanser og påfølgende laaang røys. Vi ser at valpen har god nese, og er tidlig utviklet så her gjelder det for oss å være våken mht dressuren.